Aktuella arrangemang

Vårutflykt 29 Maj

Onsdagen den 29 maj går Vårutflykten till Torups slott, en av Nordens bäst bevarade renässansborgar.

Kostcirkel 20 oktober, kl. 17.

Grandiosa Sällskapet firar 20-årsjubiléum 2019. Richard Tellström gästar oss med ett föredrag om ”mat och måltidsvanor för 20 år sedan.”

Tidigare arrangemang

GrandSång 10 mars, kl. 17.

Nästa GrandSång har temat “ljuva 40-tal”. Numrerade platser som vanligt. Gourmettallrik och vin ad libitum som vanligt. Endast för medlemmar.

Kostcirkel 17 mars, kl. 17.

Anna Blücher: Matens mikrober – goda, onda eller fula?

Kostcirkel 7 april, kl. 17.

Lotte Möller om Bin och människor : Om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker

Kostcirkel 17 februari 2019, kl. 17.

Charlotte Erlanson-Albertsson & Johan Stenström samtalar om matens natur och måltidens kultur.

Kostcirkel 20 januari 2019. Kl. 17.

Håkan Jönsson talar om sin senaste bok, Från krog till krog. Svenskt uträtande under 700 år, som han skrivit tillsammans med kollegan Richard Tellström.

Årsmöte 28/1 2019

Årsmöte för Grandiosa Sällskapets verksamhetsår 2018 sker måndagen den 28 januari kl. 19.00, Stora salen, Grand Hotel.

Kostcirkel 18/11 2018, kl. 17–18: Klok på mat

Arne Berge, skribent med mångårig erfarenhet av att göra forskning begriplig och Susanna Bill, ingenjör, matinspiratör och receptmakare är författarna bakom kok-och kunskapsboken Klok på Mat.

Kostcirkel 21/10 2018: Från gastronomiskt U-land till världstopp

Carl Jan Granqvist – krögare, vinkännare, TV-profil och adjungerad professor i matkonst vid Norsk hotellhøgskole i Stavanger brinner för svenskt måltidskultur.

GrandSång 7/10 2018

Den 10 september släpps biljetterna till den 39:e upplagan av GrandSång!

Denna gång kör vi under temat “Blommor och bin” vilket ju antyder botanik och zoologi i en korsbefruktande “kombo”.

Kostcirkel 16/9 2018: Fler kryddor!

Fler kryddor och fler äventyr med Lennart Engstrand och Marie Widén”, en självständig fortsättning på vårens föreläsning.