Kostcirkel 19 januari 2020 kl. 17-18

Mat och måltider hos Karin och Carl Larsson

Kan man längta efter sillbullar i det ljuvliga Grez sur Loing? Skickade man verkligen bredda smörgåsar med tåg? Och semlor till England? Var de helt självförsörjande i Hyttnäs?
Tack vare den stora mängden brev mellan familjemedlemmarna som finns bevarade får vi veta en hel del om mat och dryck i både vardag och fest. Såväl hemmavid som på resor och utlandsvistelser.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare och fotograf och bland annat har skrivit tre böcker om Karin och Carl Larsson och deras värld i Sundborn. I årets första Kostcirkel bjuder hon på en spännande matresa från olika tider och många platser i Carl och Karins liv – på deras kulinariska höjdpunkter och fester men också vardagsmaten och det slitsamma jordbrukandet i Sundborn.
Foto: Gunnel Carlson.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *