GrandSång 2 oktober

Höstens tema är Evergreens.

Hundägare, golfspelare och körsångare har en längre medellivslängd än andra. Det handlar förmodligen om tillgång till frisk luft och vänskap. Man brukar säga att “Sången ädla känslor föder. Hjärtats nyckel heter sång” (svensk text av Johan Jolin) eller att “Böse Menschen haben keine Lieder” (Joh. Gottfried Seume) eller “Life is one grand, sweet song, so start the music” (Ronald Reagan) eller “A song is anything that can walk by itself” (Bob Dylan). Njut av att sjunga de gamla fina sångerna från förr. GrandSångsorkestern leds som vanligt av kapellmästaren Stig Persson medan Katarina Bexelius och Johan Stenfeldt är våra frejdade försångare. Litteraturhistorikerna Anders Palm och Johan Stenström kommer att ge er nya perspektiv på sång och sånger.

Stora salen, Grand kl 17.

Biljetter börjar vi sälja redan den 5 september kl 9.00. Liksom förra gången använder vi ett system med nummerlappar. Man väljer sina platser på en karta över Stora salen, betalar och får därefter biljetter med de valda platserna utmärkta.