Kostcirkel 20 februari

Vad har folkrätten korv med bröd att göra med vårt statsskick?

Diversearbetaren, debattören och före detta tv-chefen Jan Scherman vet. När han tog sig för att resa från Kiruna i norr till Löderup i söder och besöka korvhantverkare, korvkrogar, korvkiosker och rejäla korvfabriker passade han också på att se sig omkring i vårt land. I färskt minne hade han sin uppmärksammade tv-serie ”Länge Leve demokratin”, som också var en slags resa, men i det fallet i spåren på hårt stressade och hårt kritiserade riksdagsledamöter.

I korvhandlarnas spår blev det en bok med titeln ”Den svenska korvresan”, och alltså med många sidoblickar ut i samhället.

Jan gästar oss med ett föredrag om korvhistoria, korvfakta, korv­recept, korvtips samt en del korvskrönor. Men också några tankar om det pressade läget för vår hundraåriga demokrati. Allt beledsagat med egna foton på människor och miljöer vi sällan ser i medierna.