Kostcirkel 16/9 2018: Fler kryddor!

och fler äventyr med Lennart Engstrand och Marie Widén”, en självständig fortsättning på vårens föreläsning.

Förra gången Lennart och Marie gästade Kostcirkeln blev det lapp på luckan, och flera fick besvikna vända i dörren. Nu kommer föreläsarna tillbaka med en fortsättning. Så här skrev vi förra gången:

Föreläsarna bjuder in till en läro­rik resa i färg och smak! Kryddor och kryddväxter från hela världen presenteras; deras ursprung, historiska sammanhang, utseende, smak, doft, innehåll och användning. Lennart Engstrand och Marie Widén, båda tidigare intendenter på Botaniska trädgården i Lund och författare till boken “Kryddor och kryddväxter från hela världen”, har rest världen runt och nosat runt på marknader och torg för att dokumentera all världens kryddor. Kända och okända, starka och milda, väldoftande och illaluktande. Till länder där inte ens teckenspråk räckt till för att räkna ut vad kryddan kan heta.

Söndagen den 16 september

KOSTCIRKEL

Piratensalen. kl 17.00 –18.00

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.