Kostcirkel 28 september: Drycker som berör utan att berusa.
Torra alkoholfria måltidsdrycker som passar till mat är en nyhet som fler och fler tilltalas av. Vin, öl och sprit har inte längre sin självklara plats vid middagen. En pionjär i utvecklingen av alkoholfria drycker som passar till mat är Fredrik Beskow. Vid senaste Nobelfesten serverade man till huvudrätten Beskows Vy, kombinationen päron och körsbär. Vid höstens första kostcirkel kommer Fredrik Beskow att presentera sitt utbud av alkoholfria fruktdrycker. Endast de bästa råvarorna används, och det mesta är ekologiskt. Förädling och utveckling av frukten sker i samarbete med Balsgård Food Tech, en del av SLU. Syftet är att skapa torra drycker som förhöjer måltiden, detta i motsats till andra fruktdrycker där sötman oftast tar över. Beskows Vy finns att köpa på Systembolaget och serveras på några av Sveriges bästa krogar.
Piratensalen 28 september kl. 17.